2019-01-09 256 views
KFC分店眾多,唯獨大角咀多年來未有得食雞,望穿秋水卒之等到了,緊係拿拿聲走去幫襯。呢間位於港灣豪庭商場地鋪的KFC唔算很太,但吸引到一大班正值發育階段的中學生捧場。櫃面有三部自助下單機,據外國研究發現輕觸式屏幕表面含大量細菌,衛生程度堪憂,好在隔離有部自助洗手機供貴客食雞前洗手,非常貼心。開餐啦,揀左牛油蜂蜜脆雞,磨菇飯,加隻葡撻,好香牛油味,再加埋蜜糖,個味幾夾,可惜塊脆雞皮同雞脾太易分離,雞還雞皮還皮咁,豪無默契可言。磨菇飯一貫地唔夠汁,可幸的是葡撻夠熱燉蛋夠嫩滑。見隔留學生哥食桶飯餐,大大兜好想試下。題外話,呢間KFC好適合食二手飯,我坐到食完個餐張枱都仲未執好,好似等西利哥黎開餐咁。
牛由蜂蜜脆雞

磨菇飯

二手飯大集薈
2019-01-09
$47.5 (Lunch)