2023-10-31
最近工作比較繁忙,平日連好好食飯既時間都沒有,襯星期六放假搵間餐廳好好放鬆一下!因為想靜靜的享受晚餐,首先要遠離一下人流密集既區域😅上網見到石硤尾附近有間提供法國菜既餐廳,位置相對比較隱蔽但評價不錯,因為星期六關係我決定提早二日預約避免滿座要等候!由石硤尾站前往大約8分鐘左右,位置係九龍塘既女青雅舍,真的要利用一下Google map才找到😂因為要經過一段樓梯才能到達,如果由九龍塘站出發就行得比較遠(建議搭的士),估唔到香港都仲有咁隱世既餐廳😂😂餐廳位置係女青雅舍既地下,入口唔算好顯眼,但門口有放置餐廳資訊牌都唔會睇唔到,餐廳內部裝潢帶有輕工業風,以木材為主題,都幾舒服😌有一種輕鬆感覺!海鮮龍蝦湯(二人份)熱鍋奉上♨️打開鍋蓋有好多隻青口同蝦同我打招呼🙋🏼♀️橙紅色既龍蝦湯好濃郁好香甜,估計用左好多龍蝦殼去製作!哈里薩辣醬燒雞 落單時職員會問下要幾辣,我不是辣妹所以只能微微的辣🌶️雞皮脆口雞肉超級嫩滑,伴碟既焗蒜頭🧄都好甜軟好滑,都可以成為二線主角!牛肝菌汁燉銀鱈魚好耐無食過咁好食既銀鱈魚🐟,魚肉滑嘟嘟魚油又夠豐富,廚師手藝絕對非凡,配上牛肝菌汁同少許雜菜,係完美既配搭❤️Dinner Me
海鮮龍蝦湯(二人份)
哈里薩辣醬燒雞
牛肝菌汁燉銀鱈魚
Dinner Menu 有配菜可以自由選擇,有雞湯飯、雜菌意大利飯、薯仔蓉、墨西哥玉米片、威士忌風味炒雜菌、沙律、薯條同玉棋,真係夠哂特色!
IRISH COFFEE
含有Whiskey 既咖啡,我都係第一次飲,但一試愛上😍咖啡香味加Whiskey 既香甜,原來係可以咁襯❤️❤️❤️❤️
甜品係佢地自家既 Brownie 同 巴士克芝士蛋糕,前者朱古力味超濃厚,後者芝士味好香又好滑而且唔算太甜,好啱我地口味!
溫馨提示🔔
餐廳係只招待會員