2022-09-19
好味指數: 👅👅👅👅回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數: 💰💰💰💰買左戲票黎到日出康城睇電影,第一次黎呢個商場原來都唔細,但得開場前半小時食飯,揀咗麵屋武藏👍🏻好幾年前都食過東港城分店, 印象唔錯, 記得佢最signature 係個黑蒜油湯,不過今次我就試白湯👅其實佢連鎖店黎講,keep 到水準,價錢合理,唔洗加錢 包埋有玉子有紫菜算很唔錯!☺️白武骨 豚角煮 $80 😋麵質中等 粗幼適中 有咬口😋湯底味濃 但唔覺太咸😋舊豬肉 肥瘦平衡 有豬肉味 肥的唔覺膩 瘦的唔覺鞋😋唔洗加錢有玉子 有紫菜 😋玉子半流心 正😋上面綠色一條條果啲唔係蔥,係菜黎(似西洋菜) 都幾配😵💫唯獨係枱面有啲濕(佢壺凍水嘅倒汗水)清潔有待改善👍🏻整體上各項重點都中規中矩,算好唔錯,一路食一路讚😂不過!食完之後 口渴左半日🥲佢落左幾多味精就不得而知了🥶🥶🥶整體覺得,臨時黎到康城,想食餐快飯,食吓湯麵,唔洗排隊 係唔錯嘅選擇☺️應該有下次的!
回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數: 💰💰💰💰
白武骨 豚角煮 $80
😋麵質中等 粗幼適中 有咬口
😋湯底味濃 但唔覺太咸
😋舊豬肉 肥瘦平衡 有豬肉味 肥的唔覺膩 瘦的唔覺鞋
😋唔洗加錢有玉子 有紫菜
😋玉子半流心 正
😋上面綠色一條條果啲唔係蔥,係菜黎(似西洋菜) 都幾配
😵💫唯獨係枱面有啲濕(佢壺凍水嘅倒汗水)清潔有待改善
👍🏻整體上各項重點都中規中矩,算好唔錯,一路食一路讚😂
白武骨