2025-02-20
今次去迪士尼因為臨近新年,餐廳推出咗新年套餐,我哋問咗侍應套餐係一位起,咁就可以同另外一半各叫唔同嘅套餐試吓啦入座後,侍應放低一碟前菜$29 ,茶錢每位$29叫咗個全日套餐$308 今日啱啱做咗金會員,可以有九折,全日套餐包括:-燒味三拼-海王龍蝦湯-翡翠帶子珊瑚蚌-鮮冬菇扒翡翠-福建炒飯-楊枝甘露燒味三併,叉燒偏柴,豉油雞好食啲海王龍蝦湯,味道濃郁,好味翡翠帶子珊瑚蚌,珊瑚蚌爽口好食,帶子炒得啱啱好,唔會過靭,有啲去飲嘅感覺鮮冬菇扒翡翠,翡翠苗有啲草腥福建炒飯有少少芡汁喺上邊,唔會過多,不過飯偏濕,但係味道唔錯另外一個要咗個賀年套餐$498,不過因為係新年套餐關係,所以呢一個冇會員折扣乳豬拼盤,乳豬叉燒燒鵝豉油雞各一件,比另外一個套餐併盤大嚿啲,同埋燒味個位置都好似特別好蟹肉燴素翅,其實個味道唔錯,但係可惜佢全部食物都只係室溫,所以真係減咗分籠仔糯米飯,好食,飯粒煙韌最後套餐包嘅兩個甜品。總括而言,餐廳質素唔錯,唯獨是上菜速度快到同快餐店差唔多,同埋食物溫度唔算太熱,但係樣貌同味道都係笑臉嘅是次消費, $936 / 2人
入座後,侍應放低一碟前菜$29 ,茶錢每位$29
-燒味三拼
-海王龍蝦湯
-翡翠帶子珊瑚蚌
-鮮冬菇扒翡翠
-福建炒飯
-楊枝甘露
燒味三併,叉燒偏柴,豉油雞好食啲
海王龍蝦湯,味道濃郁,好味
鮮冬菇扒翡翠,翡翠苗有啲草腥
籠仔糯米飯,好食,飯粒煙韌
是次消費, $936 / 2人