2023-12-15
Juno 環境時尚優雅非常relax, 將家常意大利特色菜&現代地中海靈感融合一起,非常獨特嘅精心搭配,今晚喺 TASTING MENU 嘅某D菜式都出乎意料咁好味前菜Iberico Ham 48 Months 💚💚伊比利亞火腿48個月搭配新鲜烘烤迷迭香味義大利麵包充滿迷迭香味配咸肉,熱辣辣點咩都好味Whipped Feta Feto 💚💚💚[大愛]奶酪檸檬、烤南瓜子及烤葵花籽,石榴和蜂蜜好好味,我同朋友都非常鐘意Caviar d‘Aubergine 💚💚[估唔到咁好味]炭烤法式醬茄子 炭烤茄子,松子仁、薄荷、勘,蜂蜜 睇賣相真係估唔到係咩黎,本來以為係海鮮,點知原來係茄子Codfish Fritters “Beignet de morue“ 炸鱈魚餅 炸西班牙鹹鱈魚,配柑橘蛋黃Podron Peppers 💚西班牙甜椒 特級初榨橄欖油炸甜椒 主菜Juno Truffle Tagliolini 特色黑松露義大利麵 義大利雞蛋細麵,刨絲帕瑪森奶酪,黑松露矜貴黑松露,配雞蛋細麵,清清地亦適合素食者Lobster Acquerello Risotto Acquerello 💚💚陳年米龍蝦燴
前菜
Iberico Ham 48 Months 💚💚
伊比利亞火腿48個月搭配新鲜烘烤迷迭香味義大利麵包
充滿迷迭香味配咸肉,熱辣辣點咩都好味
Whipped Feta Feto 💚💚💚[大愛]
奶酪檸檬、烤南瓜子及烤葵花籽,石榴和蜂蜜
好好味,我同朋友都非常鐘意
Caviar d‘Aubergine 💚💚[估唔到咁好味]
炭烤法式醬茄子 炭烤茄子,松子仁、薄荷、勘,蜂蜜
睇賣相真係估唔到係咩黎,本來以為係海鮮,點知原來係茄子
炸鱈魚餅 炸西班牙鹹鱈魚,配柑橘蛋黃
Podron Peppers 💚
西班牙甜椒 特級初榨橄欖油炸甜椒
主菜
Juno Truffle Tagliolini
特色黑松露義大利麵 義大利雞蛋細麵,刨絲帕瑪森奶酪,黑松露
矜貴黑松露,配雞蛋細麵,清清地亦適合素食者
陳年米龍蝦燴飯半隻波士顿龍蝦,陳年卡纳羅利米, 馬斯卡彭奶酪,阿瑪菲檸檬
龍蝦肉質鮮嫩,味道濃郁。配以陳年卡納羅利米,帶有豐富的香氣和口感,能夠完美吸收龍蝦的鮮味。添加了馬斯卡彭奶酪令整道菜更加豐富,色香味俱全,值得一試!
甜點💚
Tiramisu 提拉米蘇 盖大利餅乾、馬斯卡彭奶酪、Valrhona可可粉
濃郁咖啡&朱古力風味,層次豐富,餅乾吸收了咖啡和香草調味的濃郁醬汁,比較甜
Raspberry Chocolate Coulant
山莓巧克力流心蛋糕 搭配山莓冰淇淋
外脆內軟朱古力流心蛋糕,一切開流心湧出來,搭配Raspberry雪糕,一冷一熱嘅口感令我今個晚上完美結束