木傢俬日系樸素cafe,著重details位如牆身日文字、signature鏡子,細至menu亦係手繪。最近熊仔咖啡同埋蜜瓜包都好紅我知,但今日出一篇basic款先,不得不說有啲失望當店員喺門口熱情遞menu,封面隻狗同門口嘅狗公仔好似,Jenny同朋友影左兩張menu相,店員竟然行出黎收走我哋本menu😅話「menu唔係用黎影架」,就連人帶menu返入鋪。呆左,其實Jenny影兩張相就入去食架啦,咁樣做真係有啲冇禮貌囉。𝙁𝙤𝙤𝙙🍯Apple Honey Toast $45名雖然寫吐司,但實際係一塊厚麵包塊,唔脆,好難切;入面好乾。面鋪左幾塊同紙差唔多薄嘅蘋果片😂我諗一個蘋果都夠佢整十件,非常環保𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨☕️Aero Press Coffee $45好普通,冇乜咖啡香。可能揀佢地標榜嘅手打抹茶latte會好啲。有冇人飲過可以feedback下Jenny~坐低、等食都10分鐘,到食完走,總共都只係半個鐘左右。期間見店員好積極招攬人入黎,跟手順序叫左幾枱人走,真係好似死神來了,諗自己係咪下一個😀可能最值得一讚嘅係佢啲寄賣手作,但特登入黎買就未必啦。特別一提:出左呢篇食評喺IG,結果秒速被

𝙁𝙤𝙤𝙙
🍯Apple Honey Toast $45

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
☕️Aero Press Coffee $45

可能最值得一讚嘅係佢啲寄賣手作,但特登入黎買就未必啦。

特別一提:出左呢篇食評喺IG,結果秒速被間店ig blocked左💩

𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩 @hungry_meanjenn
Shopfront