2021-12-03
作為一個無飯主婦,當然成日會好留意附近有咩新開既餐廳😎 今次發現左一間好高質既外賣店: Planet Foody☺️ 店舖唔算大但有立食區,主要做外賣👍 經營理念係想建構一個迷你food court,一間鋪滿足你多個願望😍 所以Planet Foody同好多其他食店合作,讓客人可以品嚐到其他食店既美食,有台灣菜、日式丼飯、中菜、意粉、川菜等等🤔 仲有poked bowl ‼️溫泉玉子牛丼 $69勁大碗丼飯🍚 牛肉同飯既份量都十分多,我諗有兩碗飯😂 2個人share食絕對足夠,鮮嫩既牛肉配上流心蛋,撈飯真係一流😁黑松露野菌意粉 $70Planet Foody既意粉係即叫即炒,多曬穫氣🔥 好喜歡依個黑松露蘑菇意粉creamy得黎唔會好heavy👍 加上海量雜菌,正呀😍家傳口水手撕雞 $68鐘意食辣既朋友一定不能錯過😌 好欣賞特別調製既辣汁,真係超級惹味🌶🔥 麻辣味係慢慢浸出黎,唔係好食得辣既我都爭住食🙊 手撕雞下面仲鋪左芽菜、青瓜,索曬啲麻辣汁真心正😋 仲會跟麵/飯,撈飯好正😋台大大雞排 $38大大塊炸雞扒無得輸,好香脆又juicy🐔 脆漿整得好不錯,即使拎到番屋企凍左,都唔會淋曬👍今餐一次過
溫泉玉子牛丼 $69
黑松露野菌意粉 $70
家傳口水手撕雞 $68
台大大雞排 $38
今餐一次過食到西式、台式、日式、四川菜,好滿足既一餐😎 Planet Foody黎緊仲會係唔同地方開分店,好期待呀😍