2016-11-13 1160 views
曾幾何時,pepper lunch hit到 曾試過旺角/尖沙咀分店排隊買完之後,要等大半個鐘先出到餐(太多單) 想食預左要等 次次都會唔肚餓時嗌定,等得黎就剛剛好當時鐵板即炒既concept係香港非常新穎,味道好 價錢相宜 所以大受歡迎那已經是4年前的事這幾年畢業後都冇食過。最近facebook勁多pepperlunch特價的廣告(每日都係我的facebook彈出來!) 星期三的下午係旺角做完facial,一個人唔知食咩好,就唸起朗豪坊的pepper lunch。下午茶的時間,完全唔需要排隊,即叫即做。珍寶牛肉飯加蛋加芝士連湯一共$60蚊。曾經係我的至愛。幾年冇食,覺得飯的味道冇變,依然香口。但牛肉退步了,多達一半的牛肉是白色肥肉又有筋。熟了之後我要從飯中間挑開肥肉和筋,否則很難'趙'。我寧願pepper lunch不要特價,但keep好肉的質素。將貨就價會失去食客支持

那已經是4年前的事

珍寶牛肉飯加蛋加芝士

珍寶牛肉飯
2016-11-09
$60 (Lunch)
  • 珍寶黑椒牛肉飯