2009-03-17 21 views
好耐無黎食,早幾年真係個個禮拜黎咁滯,後來成日無位就少左黎。尋晚再黎有位,雖然而家太子爺打骰,但仍然維持以往裝修,無點大執過,檯仍然幾迫。坐落叫左半隻咸雞,一碟椒鹽九肚魚,一碟豉油王鵝腸,一窩蠔仔粥。雞仍然同以前咁上下幾有雞味,肉就鞋左少少,半隻既份量唔少,無坊間個D奀支支得十零件又話半隻咁差,椒鹽九肚魚係我至愛,呢到既九肚魚好大件,唔似出面白飯魚咁細,肉又滑。豉油王鵝腸用芽菜底索晒D豉油好咸,鵝腸亦係急凍貨,下次可以唔叫。成晚個蠔仔粥最差,料少過以前好多之餘,粥又好淡下,D魚乾仲好硬同大塊,煲得唔夠火候,而且份量少左好多。整晚最好食都係九肚魚同雞,不過埋單兩舊幾好抵食,懷舊完可能又要隔好耐先再黎啦。

2009-03-16
  • 椒鹽九肚魚(必食)