2024-04-28
冇咗 $288嘅4 Options,得返6 Options $388同8 Options $588。貴啲係咪等於份量多啲,唔一定。$588雲吞每人一粒,$388雲吞每人有兩粒。乳鴿都幾多人叫,跟膠手套,不過戴晒手套食緊嘅時候,店員就走埋嚟收碟,要我用手執返幾片酸蘿蔔好肉酸。如果唔夠食可唔可以加餸,問咗兩次,店員都唔答幾錢,淨係遞個餐牌埋嚟問想加乜,死都唔講幾錢,亦都好堅持話,你實夠飽,通常冇人會加。味精好重,係咪想令你嗌嘢飲就唔知啦。環顧四周幾張枱,都冇人嗌嘢飲,選擇唔吸引。當晚停咗雨,不過好潮濕,佢哋室內外相連,唔閂門,個冷氣長噴吹到你頭痛亦有滴水,店員係唔除鞋直接踩上凳抹水,佢哋張凳黑色,所以睇唔到腳印。大排檔feel係咪等於音樂要勁大聲?可能想嘈到你傾唔到偈,食飽快啲埋單走人交枱做下一輪。店員都幾西,如果係sell港式大排檔鑊氣,做乜整個ABC同你講英文,即係唔係做我哋本地客生意啦, sorry我英文唔好,埋單連+1近700人頭,附近都有其他選擇,起碼坐得舒服啲,同埋唔會頸渴到你頭痛成晚。