2021-10-18 373 views
食得西餐同日本嘢多,有時都會想食下中餐🍜早幾日就同左爸媽仔仔一齊去咗神燈海鮮酒家食晚飯🥢見到好多人都點海鮮,所以我哋都點左糯米炒膏蟹同星洲麥皮蝦。大大隻嘅膏蟹真係有好多膏又啖啖肉😍肉質鮮味又夠厚實,好新鮮。糯米飯口感夠煙韌又夠入味,連仔仔都話yummy😋大頭蝦都好大隻,肉質彈牙,剝咗殼之後再沾上惹味香脆嘅麥皮,真係好香口👍🏼就咁攞嚟送飯都好正😆即燒脆皮乳豬嘅乳豬皮真係特別香脆,咬落脆卜卜,一上枱已經聞到好香嘅燒烤味👃🏻豬仔腳呢個菜式真係唔係度度有得食🤩所以我同媽咪一見到就即刻要點。果然冇令我哋失望,滷水唔會死鹹啱啱好,豬仔腳肉質夠林而外皮又夠軟,真係食唔停口🤤媽咪特登點紅燒妙齡乳鴿比仔仔食。外皮炸得香脆,肉質嫩滑多汁。雲耳百合炒鮮淮山清清地,所有食材口感爽脆。

見到好多人都點海鮮,所以我哋都點左糯米炒膏蟹同星洲麥皮蝦。

豬仔腳

紅燒妙齡乳鴿

雲耳百合炒鮮淮山清清地,所有食材口感爽脆。
雲耳百合炒鮮淮山
糖水