2021-12-03
又到月尾,即係又到糧尾🙊所以築地就岩晒啦,可以平民價錢食日本野而且選擇仲非常之多😋😋有齊燒物、拉麵、刺身、壽司、飯食、炸物、鍋物等等,真係好多樣化 😆✨✨🎈炸物什錦 $62有齊甘粟紫薯餅、炸雞軟骨同埋蒜香炸薯條😋😋食得出所有炸物都係落單先炸,有溫度同埋好脆口👍🏻👍🏻 炸雞軟骨有好香椒鹽味,配埋蛋白醬真係賣飛佛😋😋 甘粟紫薯餅又係正,啖啖都有粟子☺️☺️🎈芝士雞卷 $65另一推介既邪惡之物🤣🤣大件又抵食,外層吉列脆皮,中間係滿滿既雞肉,就算炸完都唔會dry👍🏻👍🏻面層有蜜糖芥茉醬同埋三文魚子,又靚又好味😋🎈牛油果軟殼蟹卷 $48有4件,分量唔算大件,不過勝在軟殼蟹仲係脆既👍🏻👍🏻🎈鹽燒鵝肝雞翼 $52🎈菠蘿串燒 $18菠蘿串燒酸酸甜甜好開胃,燒過既菠蘿香味更突出👍🏻至於鹽燒鵝肝雞翼都唔錯,不過我覺得鵝肝都係要煎,釀喺雞翼入面個味唔夠出🙊🎈牛肉野菜壽喜燒 $88另一抵食之選,天氣咁凍有個鍋食下係舒服既🥰湯底甜度岩岩好,食物分量都多,適合同朋友share👍🏻🎈鐵板綠茶布朗尼 $48食到飽飽地,不過都想叫個甜品share食,點知咁大份🙊🙊$48兩個人食一個甜品真係好抵食,不過我個人就覺得個布朗尼甜
✨✨
🎈鹽燒鵝肝雞翼 $52
🎈菠蘿串燒 $18
🎈牛肉野菜壽喜燒 $88
🎈鐵板綠茶布朗尼 $48
食到飽飽地,不過都想叫個甜品share食,點知咁大份🙊🙊$48兩個人食一個甜品真係好抵食,不過我個人就覺得個布朗尼甜左少少🙈
我覺得以人均$200呢個價錢可以食到咁多野,食物都有質素又符合預期,仲要超飽,CP值高值得回頭👍🏻👍🏻