呢間The coffee academic平日在市區都經常見到,今次黎到西貢的分店感覺非常清幽。平日下午三點到店內人客不多,除左一般coffee option,仲有不同的期間限定。Jawa椰糖斑蘭焦糖咖啡入口同ice latte 的味道差唔多,椰糖不會太甜整體balance不錯,班蘭的味道不算太出。日本鮮奶焙荼呢杯鮮奶飲落好香,焙茶搞混之後有D似芝麻味。波士頓龍蝦包 龍蝦包的面包似烘左的餐包,牛油味好濃,配上生菜同千島醬非常fresh,龍蝦爽彈,不過食到最後一舊咬到舊骨,都要小心。希望食膏的朋友仲可以啜埋個頭。學研特色早餐呢度全日早餐的分量非常足,特別係佢個酸種麵包同埋個醬酸酸地好夾。個borlotti beans(蔓越莓豆)食落好似花生幾特別。其他都正常發揮。

Jawa椰糖斑蘭焦糖咖啡

日本鮮奶焙荼
呢杯鮮奶飲落好香,焙茶搞混之後有D似芝麻味。

波士頓龍蝦包

學研特色早餐