2017-09-14 106 views
打尖文,之前生日飯仲有幾餐未寫,不過呢個食物係期間限定,所以要打尖出先。8/9/2017 話說見fb 話Crumbs 出咗日本人氣夏天限定⋯⋯⋯⋯西瓜yogurt , 仲要真係有嚿真西瓜,真係好想試。終於有機會出銅鑼灣crumbs , 下午茶時間,冇乜人。叫咗個$38的西瓜,要咗扭紋味yogurt (因為見食評話西瓜味yogurt唔太西瓜味)。叫咗之後staff就拎咗嚿好冰的西瓜(中間有坑位)用木碟上,再吱上扭紋yogurt. 成件事好靚,當然要影多幾張相呃like啦。Yogurt味道,果然西瓜味唔出,係normal crumbs 嘅原味yogurt ,當然好食。之後就食嚿真西瓜,正如大家食評一樣,係冰到無論,亦都因為過冰的關係,個西瓜冇乜味。但我都有食哂個西瓜咁滯,哈哈。所以我食完離開時係仍然覺得成個人透心涼.我就咁諗,佢應該係有必要冰到個西瓜咁勁:(1)for keep住yogurt 冇咁快溶(2)因為要整中間條坑、而西瓜本身係勁出水的生果,咁唯有要冰佢(3)因為估計唔到無日會賣出幾多客西瓜,又唔可以有人叫先整個西瓜條坑(再加(2)的原因),所以要冰住一定數量的西瓜。亦導致個西瓜會

8/9/2017

(3)因為估計唔到無日會賣出幾多客西瓜,又唔可以有人叫先整個西瓜條坑(再加(2)的原因),所以要冰住一定數量的西瓜。亦導致個西瓜會冇咗本身的菓味。

好,好壞參半⋯⋯⋯⋯我自己就覺得食一次都ok, 又唔會好似食foyo 咁會成日食。大家有機會都可以嚟捉緊夏天嘅尾巴吧。
2017-09-08
$38 (Tea)