2020-02-04 747 views
29 coffee,一間可能係牛頭角/觀塘的地頭人先會認識,先會去開的小店,卻係一間有人情味的小店。身為bagel 愛好者既我,經常四圍搜刮賣bagel的coffee shop,無意中係網上發現左29 coffee,佢地除左有賣bagel sandwiches 外,店面同店名都好有特色同風格(聽講係一個追夢的故事),可惜一直未搵到機會去,一直都係wish list入面。最近終於有機會親臨小店啦!小店位於兩條街的轉角,旁邊都係一d舊式食肆,對比之下小店好似處於另一個空間咁,白灰的簡約裝修,好突顯呢個小小的空間,感覺格外清新。小店主打外賣,堂食坐位只有高枱三四個位置,而且長時間擠滿客人,要打卡同慢條斯理嘆咖啡並唔係甘易。難得週末的上午十一點左右,好好彩咁竟然無乜其他客人,可以瘋狂影相,影到夠。小店的店員好nice,都無介意😂打卡一流的門面,真心中意呢個設計,係工業區入面低調得黎又特別顯眼。第一次幫襯就叫左呢個smoked salmon cream cheese bagel,bagel烤得好脆,有口感,有層次感,除咗cream cheese外,無多餘醬汁,但調味好足夠,三文魚鹹鹹地配上清新的

第一次幫襯就叫左呢個smoked salmon cream cheese bagel,bagel烤得好脆,有口感,有層次感,除咗cream cheese外,無多餘醬汁,但調味好足夠,三文魚鹹鹹地配上清新的青瓜,呢個食法又幾夾,真係第一次。

Latte的奶打得好滑,奶泡好細,拉花有水準,奶味香濃之如不失咖啡味👍🏽
喺新年期間,小店仲放左個全盒出黎,有糖有金幣朱古力,仲有好多文宣俾客人免費取閲!

成個set bagel連咖啡都只係60幾70,牛頭角的工廠區能夠有甘超值既coffee shop,難怪成日甘多人🙈
聽講小店係上環開左間分店呢😊有機會再去支持💪🏽💪🏽