2018-10-31 493 views
沙田一田超市裝修後10月24日重新開張,超市由以前3樓搬到地下,地方大很多,超市內有幾間細細食店,當中這間八番麵工房,見到餐牌價錢好抵食咁就試下先,bar枱只有6個坐位一路食一路睇到煮麵,我哋都要企係食緊野的椅後面等位,要等到位才去買票,我叫了一個2號套餐$75 包括有一塊吉列豬扒,一碟5隻餃子,一碗豬骨湯底拉麵附半隻糖心蛋,一杯冰綠茶。另外叫了$65套餐的味噌豚肉拉麵,有5隻餃子和綠茶。拉麵和湯底中規中舉,加了七味粉湯底香一些,餃子細細隻煎得幾好味,吉列豬扒表面的麵包糠略炸得硬一些,但放落湯濕一濕再食就剛好,半熟糖心蛋整得都好味。這間店算係超市行到累想有張椅坐下來食野,或先食野醫下肚再行超市掃貨的速食之選又有得坐的其中一間。