2018-05-22 919 views
以前喺德福附近讀書,堂與堂之間有break嘅話會自己一個去呢間匠工房秀吉食野😂🙈畢咗業之後雖然都間中有再食匠工房秀吉,但就唔會專登再嚟德福呢間分店食嘅😛所以隔左一段時間再嚟呢間食,真係有點勾起當年喺附近讀書嘅回憶.而家有一間幾出名、可以俾你自己整大阪燒嘅餐廳,係可以成百幾蚊一份大阪燒😂當然佢收得貴就係因為有得俾你自己整呢個gimmick,但其實大阪燒味道食落咪又咁🤣當年會覺得匠工房秀吉一份大阪燒20蚊都唔平,隔左幾年發現都只係加價加左2蚊。而家覺得呢到廿零蚊一塊大阪燒好抵食,而且我真係覺得無論喺邊到食,大阪燒嘅味道都係咁😂.雖然冇得自己製,但都有得睇住佢地整加蛋加椰菜加麵粉漿加肥豬肉片全部固定哂份量,店員都好熟手咁整一個個大阪燒

雖然冇得自己製,但都有得睇住佢地整

加蛋加椰菜加麵粉漿加肥豬肉片
全部固定哂份量,店員都好熟手咁整一個個大阪燒