2021-03-14 616 views
聽朋友講堅信號又平又好味,今晚終於約了朋友去食晚飯,睇下係唔係真係咁好食。我地去到餐廳,等了一陣就有位。發現佢地有好多種類食物,見格離枱叫了酸菜魚,好香,我都叫返個試下,重叫了一個飯同埋一點小食。酸菜魚,可以選擇辣度,我只選了bb辣。酸菜魚的酸度十足,魚肉也吸收了酸味,配合少少辣,勁日好味,又開胃。而且魚肉都無骨的,都算新鮮,真係可以大啖食。堅信號上海山煎包,這一個是招牌菜式,一定要點。山煎包外皮香脆,而且唔會好厚。入面勁多餡料,肉汁豐富,一咬落去,啲肉汁流晒出黎,好好味,可以話係皮薄餡靚。川味口水雞翼,辣度剛剛好,越食越吸引。辣味不會蓋過雞味,開胃醒神。花鵰醉雞翼,這個更好味,一上菜,已經聞到好香的花鵰酒香味。每一啖雞肉都吸收了酒味,好好味,真係食多兩碟都無問題。堅信號秘制厚切豬排菜飯,認真,塊豬排又真係幾厚,而且份量也不小。菜飯又健康,一啖豬排一啖菜飯,非常滿足。收費方面,真係十分抵食,真係意想不到,不家都快啲去試下啦,真係又好味又抵食。

2021-03-02
Type of Meal