2018-12-04
每逢Sogo thankyouful week 吃貨小妹都會拉埋媽咪出動 去化妝品部同超市掃貨今次揀左星期五晚收工後出動 為左快狠準 我地揀左可以速食既龍城冰室 食飽馬上掃貨非常好 即刻有位 仲有梳化位坐小妹叫左個瑞士雞翼撈公仔麵餐 配3.6牛乳炒滑蛋同鮮油奶脆豬仔豬仔包同炒蛋加埋 永遠都係perfect match個瑞士汁調較得幾好 甜度適中 雞全翼夠入味仲幾大隻下 個餐好味得黎夠晒飽肚而無菜落肚唔安樂既媽咪 果日就食全素佢叫左個蒜蓉拍薑炒芥蘭 媽咪話d菜都幾新鮮 份量十足另外仲order左碟避風塘豆腐(其實係吃貨小妹私心推介佢食 因為自己睇見隔黎枱食都好想食)豆腐外脆內軟 避風塘風味惹味得黎但又唔算太熱氣 細細粒易入口唔覺唔覺食左媽咪差不多1/3碟題外話 想讚下其中一位侍應姐姐 我地坐低時佢仲食緊meal 但見無人得閒幫我地落單佢即刻放低碗飯主動幫我地落
非常好 即刻有位 仲有梳化位坐
豬仔包同炒蛋加埋 永遠都係perfect match