2019-06-24
有我最愛吃中式包點、點心及盅頭飯,一般店舖沒有座位,只有外賣。基本上早餐趕時間,嗌個包,抵達月台前,數分鐘內啃完早餐。午餐趕時間買盒飯寧願急急回公司抖多陣,總會想到唐記包點,因為總會在每個熱點、人流繁忙的地鐵站都有一間。只要嗌「一個XX包」,收銀員一聲:「X蚊」,顧客便以早提在半空的八達通一「嘟」,收銀員撕走單據遞前,買包者接手,過程不過十秒鐘。打包員一個在保溫櫃夾出包子,放入膠袋,便叫出號碼,買包者上前,過程中誰也沒有一點怠慢。今次外賣同家中的小朋友食,嗌左必食燒賣、古法馬拉糕、鮮竹卷、鳯爪排骨飯、豆腐花、白饅頭、蕃薯包、砵仔糕。⭐️每樣味道都不馬夫,尢其是饅頭比好多麵包店還好口感煙Un ⭐️食個lunch 一個飯+點心 既$45攪掂。(現推出新優惠)完全夠午餐嘅份量,呢個組合係我哋必食。因為燒賣真係好好食㗎⭐️今次第一次嗌砵仔糕,老實說是有點貴,成本貴在紅豆多,咬口不粉。
⭐️每樣味道都不馬夫,尢其是饅頭比好多麵包店還好口感煙Un