放假既日子約左朋友去上環LUNCH, 朋友介紹呢間佢平時最愛食既魚湯米線約左朋友12點去食, 未到正式午飯時間已經有人起門口排, 朋友話如果一點去真係排到放完飯都未輪到!!餐牌- 主要都係魚湯米線或者泡飯魚腐魚湯米線先講魚湯- 鮮甜唔腥有魚味, 連我呢個本身好怕魚腥既人都覺得好好飲! 有少許胡椒味不過唔會喧賓奪主, 反而吊出魚鮮味! 先前睇過有食評話魚湯凍左冇魚味, 不過我又完全唔覺, D湯好熱好新鮮!魚腐- 唔係一般街賣粉多過魚既魚腐, 反而食落有D似炸鯪魚球! 好彈牙好有魚味! 正總括而言, 湯底、魚腐都有真材實料, 三十幾蚊真係抵食過連鎖譚仔魚米家啦!!

餐牌- 主要都係魚湯米線或者泡飯
魚腐米線
魚腐魚湯米線

2014-11-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Lunch)
魚腐米線