2012-11-25 50 views
琴日約左個朋友去銅鑼灣食tea, 兩個人都未食lunch, 超肚餓,諗住求其搵間野,唔洗等位嘅,結果就入左呢個冰室。本人就幾鍾情冰室的,尤其常餐,貪有油多同湯意粉~~ 去咩冰室都會叫常餐。今次都唔例外。朋友就叫左魚腐米線。食物上餐時間頗快。讚。見到碟叉燒意粉有棵菜,本來好稱心滿意,誰知一叉團意粉入口,哇…煮到咁硬架,用門牙就切唔斷,用大牙先咬得斷,個湯就淡味的 (自問唔食濃味野,都接受唔到呢碟湯意粉可以整到咁無味…) 唯一可取係叉燒,軟硬度剛好。到左火腿+炒蛋+油多,唉,同樣的,炒蛋係無味,但慶幸無油'益'味,而且都幾滑,能入口。兩塊三角型火腿,煎得有點焦,無乜火腿味。油多士,唉,凍嘅,牛油一舊舊咁溶化唔到,好失望!仲要塊多士咬落口係韌的,脆都唔脆下,真係食得唔舒服!問朋友個魚腐米線點,佢話OK,我試左少少米線,有味過我碟意粉嚕。埋單時,朋友負擔畀錢,我響門口等,朋友出黎時就話收銀個女人唔係幾好老脾,好似話朋友畀少左錢,個女人就淨係話畀少左,又唔講畀少左咩錢,之後先話少左五蚊。朋友都來不及研究,即刻畀5蚊就走了。呢間野,唉,我個人就唔會再幫襯了,除非有日啲食物有改善啦。講真,去得呢類冰

食物上餐時間頗快。讚。

呢間野,唉,我個人就唔會再幫襯了,除非有日啲食物有改善啦。講真,去得呢類冰室呀茶餐廳,我都唔會點要求想點樣好環境,好態度,但至少食物要做到基本水準啊。=.= 呢間野除左環境舒服、光猛,同上餐快,都搵唔到可取之處了。

2012-11-24
$35 (Tea)