2018-05-18
一入口門就俾呢幅巨型書法吸引住,好有氣派!好快就有店員過黎安排我地入座。我地啱啱好坐左最後一張枱,之後上黎嘅都要等位嚕,真係好好彩!環觀四周,竟然係外國人幫襯多!睇黎四姐都幾出名下。2人可選兩款涼菜,三款熱菜。我地揀左口水雞、蒜泥白肉、椒鹽蝦、回鍋肉同埋酸菜魚。第一道黎嘅菜係重慶口水雞,雞肉嫩滑,就算係雞胸都唔會鞋!雖然好多紅油,但只係帶微辣,仲有淡淡嘅麻油香,作為開胃小食非常唔錯!第二道菜係蒜泥白肉,豬腩切得夠薄,煮到僅熟,配蒜泥葱花一齊食,十分惹味!推介!第三道係川式椒鹽蝦,中蝦炸到脆卜卜,可以連埋殻一齊食,送酒一流!第四道係酸菜魚,估唔到兩個人佢都上咁大盆俾我地!魚肉大大塊兼無骨,仲要超級滑嫩,完全唔腥。湯有濃郁嘅鮮味,同埋酸菜超級夾,飲左好多碗都唔會厭,正!底下仲有好多粉絲,索晒湯底嘅精華,真係一流!第五道係川式回鍋肉,辣辣地幾惹味。唯一美中不足嘅係部份腩片炒過火,有啲硬。奉送的蒜蓉炒油麥菜,菜葉嫩綠新鮮,營養均衡。四姐川菜整體的水準認真唔錯!全晚座無虛席,下次黎會記得先訂位!
環觀四周,竟然係外國人幫襯多!睇黎四姐都幾出名下。
奉送的蒜蓉炒油麥菜,菜葉嫩綠新鮮,營養均衡。