今年生日驚喜之男朋友話帶我摘星之旅♥️全球第一間米芝蓮三星嘅中菜, 連續13年都冇跌過星星既龍景軒真係好值得一試☺️完全無一道菜令人失望! 望住香港既海景食飯真係會忍唔住覺得香港其實真係好靚必食推介⭐️📌豉汁龍蝦馬蹄腸粉第一次試豉汁蒸腸粉 皮好薄 龍蝦完全唔老仲好爽!📌原隻雞粒鮑魚酥⭐️鮑魚非常入味又夠soft, 雞粒好滑 鮑汁亦都唔會過咸 食到酥皮部份仲帶有非常香嘅牛油味📌龍帶玉梨香⭐️ 入邊夾住帶子龍蝦同啤梨食, 冇諗過炸既點心可以一啲都唔油膩仲有refreshing既感覺📌皇湯雞絲羮⭐️ 外表睇落平平無奇 冇諗過可以咁好飲!3KG雞熬成既湯, 絕對係飲過最濃郁既雞湯!📌鮑羅萬有Mini版既佛跳牆, 食得出花膠海參同鮑魚都一定炆咗好耐, 非常入味花膠同海參都好似食緊扒咁會將住個口📌非同「飯」響用意大利嘅意粉做到好似炒飯嘅質地真係好得意, 每一啖都真係好香
今年生日驚喜之男朋友話帶我摘星之旅♥️

望住香港既海景食飯真係會忍唔住覺得香港其實真係好靚

必食推介⭐️

📌豉汁龍蝦馬蹄腸粉

第一次試豉汁蒸腸粉 皮好薄 龍蝦完全唔老仲好爽!

📌原隻雞粒鮑魚酥⭐️

📌龍帶玉梨香⭐️

入邊夾住帶子龍蝦同啤梨食,

📌皇湯雞絲羮⭐️

📌鮑羅萬有