2017-05-25 166 views
不經不覺已經踏入第三年,今年發生太多事情,所以我都簡簡單單咁食餐晚飯,其實已經係一種幸福,兩個人相遇相知,經歷所有事情,是一種難能可貴的緣份呢!今年,老公帶我黎旺角呢間餐廳,門面似酒吧,有樓上雅座,有個投射機播緊電影,又唔會太嘈,感覺都幾浪漫飲品選擇非常多,名稱都好特別,亦有酒類可以選擇,好酒朋友可以黎呢度輕鬆一下~由於我地唔太肚餓,所以叫咗個set dinner + pizza + 青口先黎前菜沙律,我好怕啲沙律菜唔新鮮,呢度就唔會,好新鮮,而且沙律醬汁調配得剛剛好,不太酸,加埋巴馬火腿之咸味,剛好~千島海鮮pizza: 超多芝士,係薄脆批底,我至愛,海鮮都好多,唔會有雪藏味,而且芝士好香好濃。茄蓉燴德國腸意粉 - 除咗茄醬,仲有少少茄肉,好開胃,意粉唔會太淋,好彈口,加埋欖油好香,唔會太酸,不過如果可以多返少少腸就好喇~芝士焗青口 - 青口冇雪藏味,而且好鮮甜,不過芝士就唔係好夠濃了。榛子朱古力,芒果奶昔沙冰 - 榛子味香濃,不過就略甜,芒果沙冰都好香芒果味,但係都比較甜,如果調整下就會更好了。總結 : 食物很用心製作,全部都即叫即做,醬汁調較得很好,所有酸味咸味都恰到好處,環境舒

先黎前菜
意大利巴馬火腿沙律

千島海鮮薄餅

茄蓉燴德國腸意大利粉

芝士焗青口

總結 : 食物很用心製作,全部都即叫即做,醬汁調較得很好,所有酸味咸味都恰到好處,環境舒適,就算一大班朋友聚會都有大梳化位,唯獨飲品要略略改善。
2017-04-06
$190 (Dinner)
Celebration
Anniversary