2013-02-01
是日與男友拍拖週年紀念日,早前在Openrice發現到呢間餐廳,因本人比較鐘意食生蠔,所以就決定一試因為一早book左位的關係,我地大約7點到都不用等位店鋪面積不大,店內大約有四、五張枱,細細地,環境清靜,好有情調 一睇meun就決定先叫12隻生蠔,個set包$36以下的生蠔,可自由配搭,但因而家係食法國蠔的季節,有d要補個差額,我地覺得無所謂,最緊要好食,所以我地就任廚師發揮幫我地配搭,不久廚師就拎住碟生蠔逐一同我地介紹生蠔的品種,叫我地由淡至濃味咁食,嘩! d生蠔不得之了,新鮮,甜,個after taste正 (生蠔set會包送餐湯,個湯都好味)接著叫左兩隻牡丹蝦,大隻、新鮮、肉質甜最後叫左個黑松露雜菌意粉,每條意粉都有黑松露粉包圍住,不過因為係炒的關係,所以就比較乾身,但味道都不錯是日晚餐真係好滿足~
因為一早book左位的關係,我地大約7點到都不用等位
接著叫左兩隻牡丹蝦,大隻、新鮮、肉質甜
是日晚餐真係好滿足~
Other Info. :
餐廳外已經可以泊車,所以非常適合駕駛人事~