2020-02-10
📍嵐石 - 海鮮&牛扒廳廳 #嵐石海鮮牛扒餐廳 📍Ocean Rock Seafood & Tapas #OceanRockSeafoodAndTapas.🇭🇰香港赤柱美利樓1樓102號舖🇭🇰Shop 102, 1/F, Murray House, Stanley, HK.Tasty: 👅👅👅👅👅Appearance: 👀👀👀👀Environment: 🌹🌹🌹🌹🌹Service: 🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻.到赤柱小聚吸吸新鮮空氣❤️.⭐️ #煎原條龍脷魚 第一次試!煎得好靚金黃色㗎!未加檸檬汁味道比較淡,加了突然味道提升,外層脆口肉嫩,蘸醬汁味道更有層次.⭐️ #油封鴨腿 我喜歡法式油封鴨腿,因為可以鎖著肉汁,肉質嫩滑香濃,但鴨皮才是最香最惹味!像薯餅的那個配菜超好味!.⭐️ #黑毛豬肋骨 見到都漏口水!不要看好像有點乾,實際好Juicy,骨都舔得乾乾淨淨.💯#黑毛豬風腿 這個不用介紹啦,必吃推介!風乾程度跟什麼超市買的沒得比!看似薄薄的,其實口感好厚而且好香,搭無花果最好味.💯 #菠菜巴馬臣芝士酥皮卷 一直以來我最愛!酥皮又脆又香,入口燙口,裡面的芝士跟菠菜超正,一人三塊都不夠!.⭐️#生蠔年紀開
🇭🇰香港赤柱美利樓1樓102號舖
⭐️ #黑毛豬肋骨
💯#黑毛豬風腿
💯 #菠菜巴馬臣芝士酥皮卷
⭐️#生蠔
年紀開始大不敢吃太多😂生蠔海水味重,口感爽,不用cocktail sauce都好好味
💯 #煙肉蘑菇卡邦尼意粉:
自從上次吃過一次之後一直都好回味!卡邦尼汁好濃好味,大口大口吃都不覺飽!
⭐️ #茄汁意粉:
茄汁意粉相對比較開胃,蕃茄味濃,但還是喜歡卡邦尼
今時今日好多地方都少了好多人,人流少吃都吃得舒適點,看著無敵海景心鄺神宜💕
#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #foodporn #hkfoodporn #fooddiary #hkeats #hkfoodstagram #hkfoodpic #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodbloger #foodblog #hkfoodblog #hkfood #hongkong #stanley #相機食先