2021-07-13 343 views
平時食放題來來去去都係嗰幾間,最近見到唔少foodie fd 介紹 九龍灣日式放題鳴門割烹料理,仲幾近Megabox。每逢星期六日都有半自助午餐($238加一)每人可以叫一份主食, 再任食刺身、壽司、串物等等 ,再送一隻磯燒鮑魚。大蝦天婦羅蝦肉彈牙,外層炸粉夠薄同香脆,仲可以配合蘿蔔蓉同天婦羅汁。🍲泡菜豚肉鍋 豚肉肥瘦適中🤤配料以菜類居多,有泡菜、娃娃菜,亦有豆腐同冬粉。泡菜無韓國嗰款咁辣。 刺身方面,我哋第一次係叫每款各兩片,包括三文魚、油甘魚、八爪魚同甜蝦。魚生厚切,尚算新鮮, 大多無乜雪藏味,再肥美啲就更好。甜蝦略帶甜味。整體刺身不過不失,值得再叫多次三文魚。壽司有基本嘅款式,但怕太飽肚無試到。炸物種類唔多,有基本嘅芝士年糕、芝麻雞翼同吉列蠔,芝士年糕好軟糯,吉列蠔亦幾香脆。炸物水準同大多放題水準相約。串燒方面🍢,我哋叫咗厚燒牛舌、冬菇、免治雞肉棒同雞軟骨。牛舌帶點韌,冬菇同雞肉棒正常發揮,而雞軟骨相對惹味。 小食仲有三文魚鰭同明太子玉子。三文魚鰭煎得剛剛好,肉質嫩滑,玉子亦唔會過老。日式蒸蛋即係平時食開嘅茶碗蒸,滑嘟嘟,有少少餡料,包括:冬菇、鳴門卷片。飲料以汽水、乳酪梳打同橙

每逢星期六日都有半自助午餐($238加一)
每人可以叫一份主食, 再任食刺身壽司、串物等等 ,再送一隻磯燒鮑魚。

大蝦天婦羅
蝦肉彈牙,外層炸粉夠薄同香脆,仲可以配合蘿蔔蓉同天婦羅汁。

🍲泡菜豚肉鍋

飲料以汽水、乳酪梳打同橙汁為主。橙汁偏甜,會想飲乳酪梳打多啲,梳打有2 款:巨峰同白桃,白桃口味相對自然解渴。

Btw 我發現餐廳接待嗰位叔叔原來係日本人,因為我朋友用日文同佢溝通過幾句。
  • 刺身
  • 大蝦天婦羅