2021-01-02
之前見到九龍灣鳴門割烹料理做緊週末同公眾假期90分鐘半自助餐,有全新食物同可追加食物更新。成人每人$238,每人可選一款主食,而刺身、壽司、沙律、串燒、小食同飲品任叫、相比起好熱滿嘅放題,鳴門價錢、服務同食物水平都相對好,今日晏晝就約埋朋友一齊去。今日去到,主食有8款可以選擇。我地就揀咗三色丼同埋汁燒油甘魚。三色丼包括咗拖羅蓉、海膽同埋三文魚籽。每款都好新鮮、海膽更加出眾美味。汁燒油甘魚燒得剛剛好,肉非常嫩滑、配埋醬汁食,真係無得彈。除咗主食,第一輪我哋先點了壽司同刺身。刺身同壽司都好新鮮,當中我最鍾意就認係油甘魚。跟主依附送嘅磯煮飽魚隨刺身送上。飽魚都好大隻,而且好煙韌入味。第二輪就點咗熟食。小食、串燒、日式蒸蛋、麵豉湯等。每一款食物都好好味。熟食方面,我就非常之喜歡明太子玉子同芝麻雞翼。明太子玉子即叫即燒,熱辣辣的,蛋味香濃。芝麻雞翼嘅芝麻味勁香,雞翼炸得剛剛好,皮脆肉嫩有肉汁。雖然食物嘅選擇唔及得放題,但食物質素同服務態度絕對比放題有過之而無不及。可以話係好高嘅回頭率。