2024-06-30 1076 views
堅尼地城一帶一向都係週末好去處。今次呢間cafe早前有食過午餐,印象中味道不錯,所以再來一個悠閑的下午茶。環境寬敞,有大玻璃,雖然只是普通街境,但陽光充足,整體感覺舒適。雞翼設計有趣,雖然外皮是黑黑的,但其實沒有墨魚汁味道,入面好juicy,都算大隻。再配一份韓式微辣千島醬,特別開胃。再加上飛魚子在面頭,賣相不錯。巴斯克芝士蛋糕好rich,表面上仲加了焦糖,豐富了口感。味道唔錯。飲品方面叫了dirty,不過不失,冷熱層次唔算分明,可再做好啲。另外一杯飲品點了荔枝檸檬鳳凰單叢鐵觀音,茶味很淡,荔枝汁亦沉底,檸檬味就亦很淡,攪拌後似一杯普通的偏淡的手搖茶,加上冰亦落了很多,很快稀釋了飲品。不推薦。同上次感覺一樣,食物ok, 飲品可改善喔。

同上次感覺一樣,食物ok, 飲品可改善喔。