2021-09-22 502 views
每逢假日西貢都總係人潮不斷大街小巷全部都係人想搵間餐廳坐低食嘢又冇咁多人都唔易係西貢行完山想搵餐廳醫下肚見到呢間環境幾靚嘅餐廳店名叫「2084」原來係主打素食嘅餐廳 有室內室外座位好開揚感覺幾Chill以多國菜為主中國 印度 尼泊爾菜式都有而且所有都係素食非常多選擇無論係Burger Tacos賣相完全唔會令你覺得食緊素MomosMomos係尼泊爾餃子近期都見到香港多咗地方可以食到自己就未食過👻Momos 煎至微脆外表好似鍋貼咁餃子皮軟軟地帶少少煙韌裡面係素肉碎 椰菜 蘿蔔 芫荽無論味道同口感食落去都好似真嘅肉咁幾好食幾特別😆配以甜甜嘅生薑豉油亦好惹味😍🍛Jack Fruit Curry with Pitta Bread HKD$95見佢嘅咖喱都好多款式店員就推介咗呢款大樹菠蘿嘅咖喱利申自己好抗拒大樹菠蘿但懵懵地叫咗😵‍💫但食落就接受到喎咖喱偏向印度式香料味較重淡淡椰香味帶微辣 酸酸甜甜驚喜地唔算好重大樹菠蘿味大樹菠蘿爽口帶酸配搭pitta bread一齊食Pitta Bread薄薄一片質感較乾同韌一間算幾多款式幾特別嘅素食餐廳質素比較平均但環境就真係幾Chill嚟開西貢唔想食咁hea
每逢假日西貢都總係人潮不斷
大街小巷全部都係人
想搵間餐廳坐低食嘢又冇咁多人都唔易

係西貢行完山想搵餐廳醫下肚
見到呢間環境幾靚嘅餐廳
店名叫「2084」
原來係主打素食嘅餐廳
有室內室外座位