2024-06-26 4 views
波仔係我嘅童年回憶細細個記得媽咪好鍾意食佢嘅椰汁咖喱雞飯我又跟住一齊食 最近知道荃灣開咗概念店唔單止剩係得外賣拎走仲有熱食飲品部 仲有位置可以俾大家立食呀=====================今次嚟試咗佢唔同嘅產品睇吓同細個嘅回憶有冇出入!我最鍾意佢嘅就係佢包裝設計上面大大字嘅微波爐指示照計視力腦力冇問題,就唔會出現微波爐意外嗱唔係講玩呀 年中聽唔少微波爐着火事件🤣🤣喺門口已經俾佢嘅UFO脆脆杯吸引住熱辣辣飲杯凍飲飲就啱晒小編鍾意飲品飲無糖或者係微糖今次選擇咗焙茶虎堅果燕麥奶特調味道順口 焙茶味夠濃 亦係小編過到關嘅少少甜脆脆杯上面嘅UFO係小食拼盤方便我呢啲一路行一路想食嘅人🤣上邊有幾塊旋風薯角,香脆玉米雞塊同香辣雞扒個人幾鍾意香脆玉米雞塊嘅口感同味道感覺係好新鮮嘅玉米片包裹住麥樂雞😋單叫一杯飲品要32 連埋呢個杯而家做緊特價只係$40!另外蒸點竟然有我最鍾意食嘅蝦餃!蝦餃皮煙靭餡料多 有質素 $25有6粒👍蒸飯而家做緊優惠$24 健康又飽肚!波仔自家品牌叮叮款式種類好多餐湯燉湯碟頭飯意粉糖水蔬菜等等包羅萬有今次入手咗久違了嘅椰汁咖喱雞飯,香辣豬肉炒河,魚籽豬肉燒賣同瑤柱冬瓜盅湯
波仔係我嘅童年回憶
細細個記得媽咪好鍾意食佢嘅椰汁咖喱雞飯
我又跟住一齊食
最近知道荃灣開咗概念店
唔單止剩係得外賣拎走
仲有熱食飲品部 仲有位置可以俾大家立食呀
=====================

今次嚟試咗佢唔同嘅產品
睇吓同細個嘅回憶有冇出入!
我最鍾意佢嘅就係佢包裝設計上面大大字嘅微波爐指示
照計視力腦力冇問題,就唔會出現微波爐意外
嗱唔係講玩呀 年中聽唔少微波爐着火事件🤣🤣

喺門口已經俾佢嘅UFO脆脆杯吸引住
熱辣辣飲杯凍飲飲就啱晒
小編鍾意飲品飲無糖或者係微糖
今次選擇咗焙茶虎堅果燕麥奶特調
味道順口 焙茶味夠濃 亦係小編過到關嘅少少甜
脆脆杯上面嘅UFO係小食拼盤
方便我呢啲一路行一路想食嘅人🤣
上邊有幾塊旋風薯角,香脆玉米雞塊同香辣雞扒
個人幾鍾意香脆玉米雞塊嘅口感同味道
感覺係好新鮮嘅玉米片包裹住麥樂雞😋
單叫一杯飲品要32 連埋呢個杯而家做緊特價只係$40!

另外蒸點竟然有我最鍾意食嘅蝦餃!
蝦餃皮煙靭餡料多 有質素 $25有6粒👍

蒸飯而家做緊優惠$24 健康又飽肚!

波仔自家品牌叮叮款式種類好多
餐湯燉湯碟頭飯意粉糖水蔬菜等等包羅萬有

今次入手咗久違了嘅椰汁咖喱雞飯,香辣豬肉炒河,魚籽豬肉燒賣同瑤柱冬瓜盅湯😈

椰汁咖喱雞飯,$29/1,一貫嘅出色,食完一滴汁都冇剩,椰汁香,咖哩濃,雞肉嫩,係我細細個食嘅味道!

香辣豬肉炒河係新產品,$32/1,第一次食,河粉粿條煙靭,而且惹味,性價比唔錯,可以一試!

魚籽豬肉燒賣口感唔錯,$28一包$48有兩包,一包有六粒,食落唔會太肥膩但又有酒樓食燒賣嘅感覺,加入魚籽口感更豐富😻

瑤柱冬瓜盅湯都係第一次試,$35/1,好足料喎,唔係講笑,啖湯清得嚟又好鮮甜,係消暑之選🫶

#波仔 #波仔概念店 #荃灣波仔 #荃灣波仔概念店 #微波爐美食