2019-12-14
一個住新界大西北既我難得出到將軍澳搵女朋友食飯 要係將軍澳諗食咩真係好難 事關將軍澳好食既野少之又少 咁岩我地去行到將軍澳中心 見到金田家又有少少掛住日本既感覺就行左入去食拉麵🤪🤪舖頭環境舒服乾淨 裝修新淨企理 我地入去既時間都冇乜人食所以都坐得幾舒服😊對於一個環保人士黎講 金田家都算係做得幾好,餐牌係自己用marker劃完再比店員 而我地最尾叫果兩杯飲品都係冇比飲管既 environmental-friendly👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼拉麵total有8款 話多唔多話少唔少 但都諗左好耐先揀到 因為樣樣都想食😂😂😂最後揀左黑豚拉麵同雞白湯豚骨拉麵 我自己就追加左粟米同芽菜 不得一題既係芽菜整得好出色👍🏼👍🏼好fresh但fresh得黎又有少少調味 令個拉麵更加好食😋😋 黑豚拉麵上到黎既時候我嚇親 啲豚肉大塊到呢🤣🤣睇到都覺得好飽 拉麵湯都夠濃郁 小食方面我地見到有餃子、薯餅等等 ,雖然都好想試但係又唔係話太肚餓,只係叫左炸雞,下一次再試其他先😣😣最後講埋杯飲品 我叫左草莓乳酸soda 真心fresh得黎唔會太甜 都幾好飲😋😋總括黎講 金田家係我今年食過既拉麵排頭三👍🏼👍🏼價錢以大型連鎖餐廳黎
總括黎講 金田家係我今年食過既拉麵排頭三👍🏼👍🏼價錢以大型連鎖餐廳黎講又唔算太貴 環境同舒適度就更加加分