2007-04-09
逸東軒有早午市外賣部設於鷹君中心地下, 只收八達通, 早市有中式早餐如糯米雞, 魚湯米線等.. 午市主要賣燒味飯, 招牌魚湯米線同定期換的蒸飯同家常飯.燒味- 唔使講係好好味, 最出色是燒肉同叉燒, 不過好的燒味灣仔區都有數間燒味店買到, 呢度價錢偏貴, 但品質同衛生有保證.招牌魚湯米線- 招牌大蝦水餃米線食極都唔會厭, 味道十年如一日無變過.梅菜扣肉飯- 好醒胃惹味的梅菜扣肉, 送飯一流, 係我至愛之一. 不過個人覺得個汁略嫌太甜, 同埋再炆"林" D更好.足料荷葉飯- 都OK足料, 裏面的雞肉好鮮味, 仲有少量海味, 個飯好香. 拎番屋企夜晚蒸番熱食仲香, 同埋D飯會"林" D.蒸肉餅飯- 好大塊肉餅, 送飯都OK.雖然係平價飯盒, 但水準唔差, 就其是白飯, 軟硬適中口感超好, 又夠香, 第度好難食到咁高質的白飯. 只係荷葉飯如果軟D會好味D.店內設有少量堂食位, 不過唔會坐得舒服果D, 所以無試過堂食.
蒸肉餅飯- 好大塊肉餅, 送飯都OK.