1K
2019-05-17 1557 views
時不時都被放飛機,臨時臨急好難諗食乜,另一半提議川之味,平時佢多數食午飯,今日第一次同我晚飯時段黎,其實每次行過都聞到好大陣孜然粉味,好有食慾。8點前後,客人十分多,不過落單、上菜效率高,自然唔洗等好耐。店內位置唔算多,枱櫈分佈密麻,預左唔會太舒適,如果你一抽二袋,千其唔好佔用佢地嘅座位擺私人物品撇除環境同服務,其實米線嘅味道都可以。餐牌分麻辣/酸辣/滷水米線,湯底有芽菜、韭菜、少量腐皮;配料基本款,豬牛雞肉、丸餃、蔬菜等,單拼$34起,追加每款$7/8。辣度分大/中/小,而小都分10級,就好似譚仔同三哥咁。另有小食例如雞翼、炸魚皮、餃子等豬紅、蘿蔔、芝士丸、麻辣米線 $48/2小辣腩肉、香茜餃、酸辣米線 $48個人認為2小辣同三哥3小辣差唔多,幾過癮,但又唔會出哂汗流哂鼻水咁。就算係都唔洗驚,每枱都有一卷紙巾(笑)。米線都幾大碗,食落偏硬爽口。芽菜俾得夠大方豬紅好香,而且滑嫩;蘿蔔大件,甜而無渣;芝士丸正常野。湯底我都飲左大半,都知係味精野,但冇想像中咁令我喉乾舌燥。酸辣米線本身有炸醬,酸辣度適中,腩肉份量唔多,偏肥一點,帶點噍頭;香茜餃反而普通,皮較厚同茜味唔重。雙拼雞翼 $36/

豬紅、蘿蔔、芝士丸、麻辣米線 $48/2小辣
腩肉、香茜餃、酸辣米線 $48

雙拼雞翼 $36/麻辣、香草
前者有啲料到,辣辣地好食;後者都係你諗得到嘅孜然粉味。雞翼偏細隻,好在肉唔會太老,都算容易離骨。
2019-05-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$65 (Dinner)