2018-01-06 1915 views
當日接大佬放工睇側田演唱會之前,再幫襯當年服務同食物不成正比嘅坤記煲仔飯。18:00去到,成棚人大概2、30人企晒喺門口等位。好彩大佬係常客,當日喺度食晏時同啲樓面姐姐留咗枱。坐室內或室外,都係咁上下逼。當日天氣都涼,見好多人都點咗豬骨煲或者煲羊腩煲。我就叫咗一個白鱔滑雞煲仔飯同沙嗲牛肉粉絲煲。都唔洗諗個牛肉煲先到,香濃沙嗲帶少甜,花生味好出,牛肉係一貫滑牛貨,粉絲量都可以,事實係比出面普通酒樓好食。等咗9個字,冇錯係45分鐘個煲仔飯終於上枱,熱辣辣,香噴噴。白鱔大大舊,滑而不爛有彈牙感,味道鮮甜油香,冇一股泥味,真係一讚。滑雞普通。最緊要係個飯,好香唔會有爛飯,粒粒飽滿,飯焦呢個賣點梗係冇欺場,啱啱好香而脆口,焦香得嚟唔係𤓓味。其實食物真係值得推介,不過坐位唔享受,服務一貫作風。而且宜家涼涼哋,好多人去食煲仔飯,等候時間同等食物時間長,真係好得閑唔趕時間嘅不妨去食個煲仔飯。
沙嗲牛肉煲
白鱔滑雞煲仔飯
飯焦
2017-12-08
$130 (Dinner)
沙嗲牛肉煲
白鱔滑雞煲仔飯