2023-03-26
之前見到呢間餐廳已經好想試,因為餐廳設計令人好舒服,用木材做主要裝修,而且食物嘅賣相好精緻,今日終於都黎試吓餐廳中間有一張比較闊落嘅餐枱,我同朋友兩個即管問吓店員可唔可以坐,店員好好咁安排我哋坐呢個舒適嘅位置,令到成個用餐體驗都更加好我哋揀咗五花肉配紫蘇飯,五花肉唔會太肥,而且調味得好好,味道濃郁,而且飯亦好香,有種泡菜嘅味道,兩者好夾另外叫咗杯signature 飲品,係橘子乳酪,賣相好靚,有成個橙係個杯上面,打卡一流,而且乳酪充滿橙汁,飲得出好天然,好開胃朋友叫咗杯橘子咖啡梳打,一樣係賣相精美,分咗三層,色彩分明,又有咖啡嘅香濃又有橙嘅香甜,值得推介叫咗個甜品,亦都係餐廳嘅招牌菜式,就係橘子窩夫,女仔見到一定會好鍾意,除咗有幾片橙之外,仲有細細杯嘅橙汁配上窩夫食,唔會太乾,仲有幾片橙乾甜甜地,外邊嘅餐廳比較少食到要特別讚一讚一位札辮嘅男店員,因為我嗰日左腳損咗流血,埋單時佢竟然問我要唔要膠布,真係好貼心,好暖男嘅表現,表現到店員對客人嘅細心,令我印象好深刻,多謝你!