2024-04-20
天厨想去尖東行,兼想食特式的食物,在openrice選尖沙咀中心,發現此處,有花花環境,木係装籂,和洋風,日式食具,擺盤正,花茶,花花繽紛糕點,整套package,吸引一眾美少女,中年少婦,老年阿婆打卡及聚會。 要提一點,張枱較細,贯切日式餐廳標準枱。 鳗魚牛油果滑蛋丼$158,回想好似唔覺有牛油果?鳗魚與在凍肉舖品質一樣有照燒汁,都好味,圓粒飯有口感,蛋一般,配菜醃牛蒡及红豆蓉和菓子,反而我喜。 早晨全餐$168,只得一塊窩芙,失望在少,味脆香,選西班牙煙燻火腿,一般,;乳酪有小小脆糖,薯仔沙律都增添我對佢價值,份量多少少更好,早知應該揀鮮草莓麻薯窩夫, 起碼多兩塊窩夫飽啲! 南非物樹檸檬茶, 唔係特別清甜,赤柱Pane e latte,蜜糖檸檬茶就香的。 餐飲可半價選養顏飲品-選美髮,黑豆黑芝麻...飲,看到材料名都吸引,未飲,都會覺得有益有效,不甜,純材料做,有 黑豆黑芝麻味, 治癒 心理,健康咗。 一般好少過來尖東,以前留低好多腳毛,星期六過來,遊人渺渺,此處那麽標緻餐廳不用排隊,真的遊閒。
要提一點,張枱較細,贯切日式餐廳標準枱。