2021-07-18 141 views
咖啡熱係近幾個月都幾集中係灣仔呢個區域,coffee shop分分鐘平均落嚟一個禮拜開一至兩間。近期開嘅呢間以Grab & Go 形式,無座位無企位。好貼合一眾上班族只求買杯啡醒醒神嘅急速消費。.舖位細細以橙色突出自己。配上直紋以及唔同深淺嘅橙色去突出返佢小店面嘅線條,睇落唔會咁單調。正因為佢佔嘅位置相對細,睇落個橙色更加pop out佐出嚟。.名字Trial意譯有試驗嘅意思,所以例外地我係飲佐幾款佢哋咖啡先出post🤭試真啲睇吓邊款啱自己口味。.Hot Latte $40 (SOE +$5)House blend(nutty), SOE(fruity)都試過。一向鍾愛深焙豆風味嘅我,出奇地更喜歡佢哋嘅SOE!SOE: 飲落花香味頗出,果酸味低同奶嘅甜中和返就更唔覺佢嘅酸味🤤第一啖入口蜜糖味頗明顯House blend榛果味都明顯但相較SOE味道比較單調.Trial (cold brew tonic) $55呢一杯係3訪好奇心驅使下飲到嘅,愛奶啡嘅我通常好少會嗌。不過咁大太陽咁熱都會想飲吓凍野,tonic係一個不二之選夠refreshing✨佢哋重加佐菠蘿落去🍍一杯有齊冰凍嘅cold

Trial

Hot Latte $40 (SOE +$5)
House blend榛果味都明顯但相較SOE味道比較單調
Trial (cold brew tonic) $55
一杯有齊冰凍嘅cold brew x bubbly tonic x 清甜菠蘿粒 (可以再切細粒啲會更好,杯口唔夠大有啲難飲到🤭
Anyway... 呢杯好飲!

店員都so nice~
可能因為係grab & go節奏比較快,不過如果顧客問起店員可以多多介紹吓你哋用嘅咖啡豆喔☺️
TakeAway
Type of Meal