2018-06-05
今天來到大坑半天遊,吃吃喝喝逛逛小店,原來大坑區有好多特色小店,每間小店都有自己獨特風格,最後選擇了這間店吃All Day Breakfast,又可以吃甜品,一次過滿足我兩個願望。餐廳裝潢簡約,店內可以容納18人,1點半來到已經好多人,還好還有一張枱。我選擇了Pudding Breakfast ($118)Pudding Breakfast 包括了多士,司華力腸,煙肉,薯餅,炒蛋,雜菌,蕃茄。我最鐘意炒蛋同雜菌,炒蛋炒得香而嫩滑,雜菌炒得好香又爽口,而煙肉,薯餅不油膩。Greentea Milkshke with Donut 🍩 ($68)有我至愛既綠茶,綠茶咪好重,奶昔入面有一球雪糕,配上朱古力冬甩,賣相好吸引,平時我係唔鐘意飲奶昔,飲完令我重新愛上。飲完好飽,雖然飽,黎到一定要叫甜品。Deluxe Tiramisu ($118)賣相好靚,有一球雪糕,一球tiramisu ,雪糕是自家制的,口感好滑,tiramisu 好重咖啡味,芝士味香濃。
我選擇了Pudding Breakfast ($118)
飲完好飽,雖然飽,黎到一定要叫甜品。
Deluxe Tiramisu ($118)