2017-12-05 771 views
星期三放工,最想出街食飯,為自已打氣。我揀左呢間酒店,中價的dinner buffet. 經open rice訂座 有 65折。價錢平,算唔算抵食?先睇吓有咩食。頭盤最吸引我的是雪場蟹腳,生蠔和紅菜頭配羊奶芝士。蟹唔算好鮮甜,但肉質豐厚生蠔唔算大隻,鮮味一般熱熏,選擇唔多,我同Honey食左一轉冇encore. 燒菠蘿和蒸沙巴龍躉,是我喜歡的。熱熏特色有1) 用左多層次香料的印度咖哩雞,和燒雞2) 生滚粥,選料有多種,龍躉,白切雞,鮮蝦,花蟹等。味道冇添加味精,所以比較淡口甜品有種不同款,是做得算有心機。現場有限量梳乎厘,出爐後,很快就Lup左2/3,但味道不錯。我中意movenpick雪糕,食左兩球提供食物質素ok, 65折後,每人$400有找,現今世代,食材等各樣成本高,算抵食

生蠔唔算大隻,鮮味一般

1) 用左多層次香料的印度咖哩雞,和燒雞

,但味道不錯。

我中意movenpick雪糕,食左兩球

2017-11-29
Dining Offer