2016-06-04 460 views
今日同老公晏晝去左源禾路運動場跑步做運動,運動完就去左禾輋商場搵食,老公提議食放題喎,唔食返多啲點會有下一次運動呢!我地去到都係6點,無人直入!餐廳有一半係坐室外,我地怕熱所以坐左入面,但都係咁熱,先叫左兩罐啤酒啤啤先!壽司我地食左少少,費時咁飽。火灸海鰻壽司無乜火灸感但鰻魚汁好好味,用海鰻唔錯,無骨又易咬,而且又係熟食。壽司上有dd蔥做裝飾,賣相顏色方便不錯。三文魚壽司係一片薄切的三文魚再配壽司飯,三文魚好滑,三文魚比壽司飯長dd,一啖就可以KO。日式炒豬頸肉味道好好,炒得好入味,用用洋蔥,紅椒黃椒一齊炒,另外豬頸肉切得夠細,令個汁浸晒入d肉度,yummy!南瓜,大蝦,蕃薯天婦羅炸得唔錯,上到菜都係熱既,唔好放左好耐先拎出黎,無奈粉太多,真係既主角太少,咬到好入先品嚐到主角,要努力改善!香草燒羊架既然係必食就要點兩客試試,雖然隻碟好油,但羊架好好食,羊肉夠晒膻,好香的羊味,先係羊肉醃得好,後期既燒都好考功夫,羊肉燒左咁耐都唔老,肉仍然咁嫩,唔會"孩",咬多兩啖就會咬開羊肉,唔會韌到咬唔開,值得試!由於刺身我同老公只係食三文魚同甜蝦,所以只叫左兩款。三文魚刺身同壽司不一樣,刺身厚好多,
由於刺身我同老公只係食三文魚同甜蝦,所以只叫左兩款。三文魚刺身壽司不一樣,刺身厚好多,紋理都十分清楚,咬落無壽司三文魚咁滑,但鮮味就多好多,而且有嚼勁,可以好好享受這片三文魚幾十秒。甜蝦瘦瘦地一隻,最好就係方便食,一咬頭同尾就甩,蝦肉鮮甜可口,由於蝦本身無味,點埋豉油Wasabi絕對係錦上添花!
芝士焗一口咖哩雞既芝士味無乜,焗都唔係好feel到,但咖哩味濃,配上小小的炸雞件好好味!虎蝦串燒燒得好,咁岩呢隻虎蝦我仲食到蝦膏!全熟既蝦肉唔"孩",比起刺身蝦當然有一段距離,但熟食也不錯!
食返晒一日減既卡路里,老公!又要返去跑步啦!

2016-03-27
$220 (Dinner)