2018-09-01 602 views
同朋友行完D2 Place,見到呢間鹽水雞,不期然就想坐低休息一下,順便補充體力,於是順理成章叫個鹽水雞一人餐。我叫佐既配菜有西蘭花,蓮藕同木耳,走辣,調味就要佢哋主打既阿土醬(帶酸甜味),唔洗等好耐就有得食。雞皮上附有些少肥膏,比起之前係觀塘食過既另外一間相比,呢度既雞肉冇咁滑嫩。阿土醬既酸甜味亦都唔突出,需要試過原味先知分別係邊。蓮藕非常脆口唔會粉,西蘭花唔會過熟,撈埋雞肉一齊食都好健康同飽肚,可以encore。最後臨走之前決定再邪惡啲要一杯芝士奶蓋。佢哋既芝士奶蓋可以媲美HxxxxxTea,但奶茶味道偏甜。原本唔知「爆奶」既意思係咩,但飲到尾就知答案——「爆」原來係指爆炸糖!帶到驚喜俾我,但味道始終怪怪地。。。。。。anyway都係值得一試既鹽水雞!(始終附近冇類似店鋪)

鹽水雞一人餐

爆奶珍珠茶

anyway都係值得一試既鹽水雞!(始終附近冇類似店鋪)
2018-08-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
鹽水雞一人餐