2018-02-19
晚餐經過呢條街,已經有好多餐廳選擇。西餐、台式、泰式同中式,基於久違台灣食物同便宜ge關係就揀左呢間,可能因為初二ge關係,人不多。呢間應該係主打台式飲品,但就撈埋飯、麵同小食嗰飯,可惜選擇唔多,變化亦少,有送指定飲品。我點左台式炸雞扒肉燥飯,份量好大,男仔都飽更可況我呢?雞扒炸得香脆,灑上面嘅椒鹽調味,十足豪大大ge香味😂,非常吸引,但可以再咸少少,肉質算滑,多汁。不過肉燥就反而過咸,肉燥不是偏甜的嗎?呢個肉燥咸到扣分,每啖飯只加少少肉燥。友人點左滷水雞翼花枝丸沙茶烏冬,雞翼無咩特別,唔係話好入味,但合格。花枝丸反而有驚喜,皮薄彈牙。而個沙茶汁其實係好味ge,不過我同友人一致認同比較襯魚蛋😂,因為我地係台灣食過沙茶魚蛋,幾好味。飲品而言分別點左波霸奶茶同蜂蜜綠茶,都偏甜左少少。總括而言,呢個價錢,送埋飲品算係咁。
飲品而言分別點左波霸奶茶同蜂蜜綠茶,都偏甜左少少。
總括而言,呢個價錢,送埋飲品算係咁。