2024-07-09
沿用上一手CAFÉ裝修,座位唔多,星期六中午排隊都起碼1個鐘起跳!天氣熱真係唔好諗,仲要係排隊入唔係拎飛。🔷金湯酸菜魚米線 $58★★★★☆湯底濃郁,酸味夠出,米線幾滑身,仲有埋有味酸菜。魚片滑溜冇腥味,同埋有好多片。整體好唔錯🔷麻辣胡椒湯米線 $5X★★☆☆☆餸叫左麻辣鴨血、蘿蔔,兩樣都好普通,鴨血係街市一盒個隻切片,唔入味。蘿蔔唔算太清甜,但炆得夠淋。本身好期待個湯底,因為呢間都係出名重口味,唔知係當日失手定因為我小左小辣,米線冇味咁,唔咸唔辣,完全冇層次,好失望。🔷爽脆魚皮 $45★★★☆☆重口味魚皮,個醬汁幾開胃,但食落有味精,勁口渴。魚皮份量OK,略廉唔夠爽脆。🔷香炸豬頸肉 $30★★★☆☆招牌之一必叫豬頸肉,30蚊黎講都幾塊,厚身豬頸肉,炸到脆邊,但覺得個炸粉好似厚左啲,某幾舊太LON,食落好有咬口有口感,肉質唔鞋。🌟總括:從來未食過太子店,第一次食呢間可以講係一般普通,唔明邊忽算重口味!要排隊完全唔需要食佢,元朗大把米線選擇!
★★★★☆
湯底濃郁,酸味夠出,米線幾滑身,仲有埋有味酸菜。魚片滑溜冇腥味,同埋有好多片。整體好唔錯 🔷麻辣胡椒湯米線 $5X
★★☆☆☆
餸叫左麻辣鴨血、蘿蔔,兩樣都好普通,鴨血係街市一盒個隻切片,唔入味。蘿蔔唔算太清甜,但炆得夠淋。本身好期待個湯底,因為呢間都係出名重口味,唔知係當日失手定因為我小左小辣,米線冇味咁,唔咸唔辣,完全冇層次,好失望。 🔷爽脆魚皮 $45
★★★☆☆
重口味魚皮,個醬汁幾開胃,但食落有味精,勁口渴。魚皮份量OK,略廉唔夠爽脆。 🔷香炸豬頸肉 $30
★★★☆☆