2021-06-22 117 views
平時行銅鑼灣通常都係行皇室堡、hysan place或者times square嗰邊,比較少行入世貿嗰邊啲內街。呢日咁啱要去世貿附近攞啲嘢,經過見到原來有幢叫Tower 535🤔行入去兜個圈發現都幾多餐廳想試下~.見到有間台灣嘢叫「段純貞」,突然想飲珍奶,所以就入咗去😂坐低咗之後上openrice search吓先知間嘢好似喺台灣幾出名。.我通常食台灣牛肉麵都會揀紅燒湯底,但見呢度比較多麻辣嘅options,我同朋友又鍾意食辣,所以主要都係叫啲辣嘢嚟試吓。.《麻辣嫩五花牛肉麵》$84個麵聞落係好香麻辣味,但食落又唔覺真係好麻。我自己就冇飲個湯底,因為怕太heavy,但個手工麵比較厚身,掛汁度高,所以每啖都沾有麻辣湯嘅味,咁食法就覺得辣度適中,濃而不鹹。另外,個五花牛肉係薄切,肉味香濃,非常嫩滑。不過,我覺得個手工麵太長,加上佢比較煙韌,有啲難咬斷,建議可以整短少少。.《青花椒香手撕雞乾拌麵》$78-雖然賣相唔算出眾,但味道幾好🤗椒香味幾重,配料好足,有好多雞絲、花生粒、香蔥同炸蒜,仲有兩隻好入味嘅溏心蛋。揀左幼麵,撈埋個酸酸辣辣嘅汁好開胃。.《鹽酥雞》$48性價比幾高,呢個價錢有四大舊

《麻辣嫩五花牛肉麵》$84

《青花椒香手撕雞乾拌麵》$78
鹽酥雞

《鹽酥雞》$48
性價比幾高,呢個價錢有四大舊。炸得恰到好處,味道唔太鹹,外皮唔會炸得太乾,雞肉幾滑。
香芋珍珠奶茶

《香芋珍珠奶茶》$28
芋頭味好夠😍😍珍珠幾有咬口但又唔太韌。
《桂圓杞子薑母茶》$28
好夠薑!😂😂仲好似有啲黑糖味,超級養生嘅熱飲,女士們啱飲。
Type of Meal
Lunch