2018-02-26
店面不算大,但比起其他元朗食肆來說很四正企理,不會太逼迫。佢地個牆掛住左必食推介既牌。入到去我地叫了招牌花膠碗仔翅花膠碗仔翅十分足料,內有木耳、肉絲、粉絲,還有兩隻湯匙大的花膠,十分入味,相對街外的碗仔翅,30元的價錢一定食不到這碗用心足料的碗,一定要試👍🏻油麵好彈牙,加上腩汁嘅湯底夠曬惹味!豬腸,食大腸有幾河會遇到呢款肥啫啫有脂肪但食落完全5油膩既大腸呀,豬腸係用咗鹵水汁去整,份量都幾多,入面洗得好乾淨,鹵水整得好入味同埋好冧。豬紅與蘿白,煮得啱啱好, 唔會一夾就散,口感都唔錯!麻辣豬肺真係幾辣,豬肺冇腥味冇揸 而且炆得好林 口感特別,推介推介😋😋南乳腩肉,肥瘦平均,脂肪入口即融,南乳味不是很重,即使不好南乳的我也覺好吃。最後試了亞厘山茄子,開頭以為是熱的,吃下去原來是涼的很特別,加上秘制醬汁非常吸引。菊花露$12,幾清甜潤喉
入到去我地叫了招牌花膠碗仔翅
油麵好彈牙,加上腩汁嘅湯底夠曬惹味!
豬紅與蘿白,煮得啱啱好, 唔會一夾就散,口感都唔錯!
菊花露$12,幾清甜潤喉