2024-05-04
呢間餐廳嘅質素真係驚為天人,自從一個月前食過之後,成日心思思想再食,上次食左海南雞、蒜蓉包、安格斯牛肉咖哩炒飯等等,樣樣都好高質,一試難忘,今次經過元朗諗都冇諗就沖入去二刷,打算再試下其他既菜係咪都咁出色😋今次叫咗燒豬頸肉,飛天炒通菜,蒜蓉包,和牛炒飯同甜品奶茶雪山個豬頸肉一入口即刻當堂"嘩"一聲,心諗點解可以咁好味🥹🥹每舊肉既厚度適中,有口感得黎唔會太厚,亦唔會薄到鎖唔住d肉汁,入口有濃濃既燒香味,食落有少少似叉燒,咬開成口都係肉汁,好味到如果一個人食晒成碟我都可以,必食!💯食完肉當然要菜,飛天炒通菜都係濃味之選,菜唔老既,易咬易食,配料落得足令條條菜都好入味👍黎食泰國菜邊可能會唔叫蒜蓉包,仲要佢個蒜蓉包係整得相當出眾,完全將出面粗製濫造一色一樣嘅蒜蓉包比下去,佢外觀已經相當特別,而且真正做到外脆內軟,蒜蓉味極重,性價比之最💯上次食覺得間餐廳煮飯都有一手,所以今次都叫個飯試下,和牛炒飯同樣做到米飯粒粒分明,睇個飯嘅色水同舊牛個樣就知又係誠意之作,店員介紹咗個新食法,就係落少少青檸汁再加魚露,個味就會完全唔同晒,係一個好新鮮,唔知點形容既味道,重點當然都係好好食,想沖擊下味蕾不妨試試😛
奶茶雪山用奶茶黎雪成冰,再整成碎冰,d冰碎既程度,可以令到冰既口感似軟綿綿嘅棉花糖,完全食唔到硬既冰塊,連甜品都一樣咁用心去整,佩服佩服