2012-06-16 75 views
是日出街吃飯, 去咗隔咗一段時間無幫襯的銀座梅林食吉豬, 可惜覺得質素比之前遜色了~星期一晚上六點鬆少少去到, 大把位, 數盡都應該得兩枱客人我今次要咗上次話無貨嘅吉列金星豚定食 $178老婆鍾愛滑蛋豬, 但今次試佢個 friend 梅林特選豬柳飯 (黑豚) $158吉列金星豚定食一上枱就已經覺得唔多得, 何解?因為從切口位見到啲肉'乾曾曾', 好似好 '鞋' 咁樣但一日未入口, 唔可以咁武斷於是夾起最左邊嗰舊放入口, 表面的炸粉十分鬆脆可口, 但好可惜, 咬落去舊肉的感覺, 同眼睇得出的結果好接近, 雖然未至於 '鞋霎霎', 但啲肉質絕對唔可以話鬆軟嫩滑, 唯一可幸嘅係, 仲有些少肉汁.梅林特選豬柳飯 (黑豚)我嗰個 set 就真係唔太 OK 嘞, 老婆嗰飯又如何呢?我夾咗一件豬柳試過, 感覺好似仲好味過件金星豚, 而且個洋蔥蛋汁味道都不錯.埋單連加一要 $370, 雖然價錢平均係比起丼吉平少少, 但今次幫襯嘅質素真係唔係好得, 希望佢哋可以回復新店開張當時的水準.
是日出街吃飯, 去咗隔咗一段時間無幫襯的銀座梅林食吉豬,
可惜覺得質素比之前遜色了~

星期一晚上六點鬆少少去到, 大把位, 數盡都應該得兩枱客人

我今次要咗上次話無貨嘅吉列金星豚定食 $178

吉列金星豚定食
一上枱就已經覺得唔多得, 何解?
因為從切口位見到啲肉'乾曾曾', 好似好 '鞋' 咁樣
但一日未入口, 唔可以咁武斷
於是夾起最左邊嗰舊放入口, 表面的炸粉十分鬆脆可口,
但好可惜, 咬落去舊肉的感覺, 同眼睇得出的結果好接近,
雖然未至於 '鞋霎霎', 但啲肉質絕對唔可以話鬆軟嫩滑,
唯一可幸嘅係, 仲有些少肉汁.

梅林特選豬柳飯 (黑豚)
梅林特選豬柳飯
我嗰個 set 就真係唔太 OK 嘞, 老婆嗰飯又如何呢?
我夾咗一件豬柳試過, 感覺好似仲好味過件金星豚,
而且個洋蔥蛋汁味道都不錯.

埋單連加一要 $370, 雖然價錢平均係比起丼吉平少少,
2012-06-04
$185 (Dinner)