2015-05-19 252 views
閒來無事走出港島區搵食,就來試試這個Omakase(廚師發辦), 魚係由日本新鮮運來~值得一提廚師好nice,見到我想影相仲打開個蓋給我影,又幫我介紹了魚的名稱~費話少說,先來頭盤,遠而來的Omakase 10件壽司~~真的超新鮮~肉質肥美~值得一提珍寶帆立貝,上面有黑松露,配上鮮甜既帆立貝~簡直絕配。生鮮海膽真係好像去左日本食咁~~好甜好香~~唔會有腥味~!!正~甜蛋~我既最愛~好香既蛋味同層次感~同我一樣鍾意甜蛋一定要試下~!!再黎緊係要食埋招牌”刺生”啦!!!!直接由日本每天運送的新魚同出面既品質當然不一樣~從不吃生蝦既我破天慌食左呢隻蝦~”珍寶赤海蝦”好食到連蝦頭都食埋~三文魚腩當然又係肥美無敵!!!太好食了~~~食完美味刺生,食返d廚師推介熱食~一口帆立貝平時食得多,但呢隻就係無介紹錯~肉質是軟硬適中,再加上在薯片上面很特別的口味~又係超美味~Let’s Cool menu 上既新野~叉燒拉麵平時食得多,叉燒炒湯拉麵(豚皇湯炒拉麵)就第一次食~拉麵同叉燒一齊炒過再加湯,麵身比較乾~叉燒用肉質比較厚的肉~加埋超濃郁豬骨湯,勁真好味~友人喜歡食辣,所以點左地獄豬軟骨啜啜麵,ord
閒來無事走出港島區搵食,
再黎緊係要食埋招牌”刺生”啦!!!!
直接由日本每天運送的新魚同出面既品質當然不一樣~
從不吃生蝦既我破天慌食左呢隻蝦~
”珍寶赤海蝦”好食到連蝦頭都食埋~
三文魚腩當然又係肥美無敵!!!太好食了~~~
食完美味刺生,食返d廚師推介熱食~
一口帆立貝平時食得多,但呢隻就係無介紹錯~
肉質是軟硬適中,再加上在薯片上面很特別的口味~又係超美味~
Let’s Cool menu 上既新野~
加埋超濃郁豬骨湯,勁真好味~
友人喜歡食辣,所以點左地獄豬軟骨啜啜麵,order左少辣
真係好好食~辣味豬骨湯配上啜啜麵,煮得很軟的豬軟骨~令我食到停唔到口~
最後叫左點品同野飲~
3.6 牛乳布丁和鮮芒果布丁~
我係兩個配埋一起食~~味道超夾~~
一入門口就想食乳酪~~可惜我只有一個小小的胃~~
沒有辦法再食~~就喝"北海道低脂乳酪飲"~好飲~~!!!!
完美的海鮮大餐~~下次再食過~!!^o^
2015-05-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)